19 Ekim 2011 Çarşamba

...

"Adı cinayet olan bişeye nasıl şehit diyebiliyolar" dedi bitanem az önce. Sonuna kadar da haklı ve ben de katılıyorum. Bi küfür savurasım geliyo bu ülkeyi yönete(meye)nlere bu kukla durumuna sokanlara, neyse.

Ulusal yas olmasını destekliyorum. Başbakanlığı basan insanları tek tek öpüyorum. Best fm i de yaptığı konuşmadan dolayı ve duyarlılık olarak yayınını şu anda durdurmuş olmasından dolayı tebrik ediyorum. Keşke herkes sizler gibi duyarlı olabilse..

12 yorum:

  1. sanki basbakan askerimizin ölmesini istedi. her boka siyaset yapmayin. bu duruma geldiysek senin gibi eziklerin hainliginden, birlik olmayaisindan geldi. birlik olacakken her zaman köstek oldunuz, oy ugruna. her seye muhalefet yaparken unuttunuz bizim bir oldugumuzu.

    YanıtlaSil
  2. adsız, ortalama zekasıyla yorumunu yaptı... Bunun tamamiyle siyasetle alakalı olduğunu göremiyorsan ben de kendimi yazarla birlikte "hain" "ezik" "trol"ler grubunda gönül rahatlığıyla görebilirim. Bu ülke senin gibiler... edebiyatı hiç bitmicek sanırım bir çeşit kalıp olsa gerek... Aaah adsız ah, bu iktidarda herkesin oy birliğiyle en bir(1) olduğu seçimle başa gelmedi mi?

    YanıtlaSil
  3. Bi'adam gördün mü bak, suçlu sen olmuşsun.. Bu yorumu görünce şok oldum...

    Ben ise şöyle söylüyorum, bence ölen kişi sayısı bizi kandırmasın. Eğer yas olacaksa ölen her can için olmalı. Bir askerimiz için dünyayı ayağa kaldırmalıydık. Sayı 10 u geçince toplum bilincinin oluşmasını, tepki göstermemizi kabul edemiyorum. Sadece bir can için tepki vermeliydik. Çok geç kaldık..

    Pek sayın adsız bey, başbakanda kimse ölsün istemez tabii, ama madem TSK ona bağlı, bir can öldü mü biz ondan hesap sorarız.. Sende sor. Bu başbakanı aşağılamak değildir. Ondan görevini yerine getirmesini istemektir ki bu da en doğal hakkımız..

    YanıtlaSil
  4. iste siz böylesiniz, isinize gelmeyince insanlari asagilamaya calisirsiniz. ortalama zeka degil kardesim, sehit vermis bir ailenin cocugu olarak yazdim yorumumu.

    benim tepkim terör eylemlerini siyasi malzeme yapanlara. tamam, basbakanligi basmislar. ne oldu? ellerine ne gecti bu insanlarin? bi'adam, senin eline ne gecti? sirf ayni düsüncede olmadigin bir basbakan zor duruma düsütügü icin rahatladin mi?

    bi'gay, bu ülkede kimse kutsal degildir, basbakan dahil. tabii ki elestirilecek. ama bu yasanan olaylarin üzerine basbakanligin basilmasina sevinen zihniyeti ben anlayamiyorum. orada insan ölse, ona da mi sevineceksiniz, madem konu insan caninin degerinden acilmisken?

    YanıtlaSil
  5. BU DURUMA BABASI VE AİLESİ ASKER HATTA AMCASI GAZİ OLMUŞ BİRİ OLARAK BAKIYORUM.

    SİZİN SADECE UZAKTAN GÖRDÜĞÜNÜZ O ŞEHİT HABERLERİNE FARKLI BİR YORUM GETİRİYORUM,

    SİYASETLE NEMİ ALAKASI VAR SAYIN ADSIZ? ŞÖYLE VAR ASKERLER ORDA MENZİLLENİRKEN KARŞI SALDIRIDA ASLA BULUNMADIKLARINDAN. HA ELLERİNDE SİLAHVARMI VAR ATEŞ EDEBİLİRLERMİ EVET EDEBİLİRLER. PEKİ NEDEN ETMİYORLAR NEDEN ÖLDÜRMÜYORLAR?

    SİYASETTE YAPILAN; YOK AÇILIM YOK BİLMEM NE HERKESİN KAFASINI KARIŞTIRMIŞKEN ŞİMDİDE TERÖRLE UĞRAŞMAYI TAMAMEN POLİTİKAYLA HALLETMEK İSTEDİKLERİNDEN. AMCAMIN DEDİĞİNE GÖRE "BİZ ORADA DURDUĞUMUZDA ADAMLAR ATEŞ EDİYOR VE BİZE ATEŞ EMRİ VERMEDİLER" BU ÜSTLERİNİN PROBLEMİDE DEĞİL. EMİR KOMUTA İLİŞKİSİDE ZAYIF DEĞİL. BU SİYASİLERİN ALDIKLARI KARAR.

    SİLAHI KALEMLE YENMEYE ÇALIŞMAMIZ ELBETTE BAZEN MANTIKLI AMA BU İKİ GELİŞMİŞ BİR DEVLET İÇİN GEÇERLİ OLAN BİR ŞEY. TÜRKİYEDE 2. BİR DEVLET OLMADIĞINA GÖRE BUNUN ADI İÇ KARGAŞADIR. İÇ KARGAŞAYI EĞER KARGAŞA ÇIKARTAN TOPLUM ZEKİ İSE POLİTİKA KULLANILIR. AMA KARŞINDAKİ İNATLA SENİN ASKERİNİ ÖLDÜRÜYORSA ÇATIŞMAMAK ELDE BİLE DEĞİL.

    ÜLKENİN STRATEJİSİNE BAKTIĞIMIZDA TAMAMEN BONCUK DAĞITAN BİR ŞEKİLDEYİZ ASLINDA. TERÖRLE İÇ İÇE YAŞABİLİYORUZ. TOPLUMUMUZ HER ŞEYE DAYANABİLİYOR. KİMSE SESİNİ ÇIKARTMIYOR. ŞEHİT HABERİ ALDIĞIMIZDA ELİMİZDE BAYRAKLA SADECE AĞLAYARAK KINIYORUZ. AMA NEDENSE OY SANDIĞINA GİTTİĞİMİZDE YİNE VE YENİDEN AYNI HATALARI YAPIP ERTESİ GÜN YENİ BİR ŞEHİT OLAYINDA YİNE AĞLIYORUZ. YANİ KISIR DÖNGÜ OLAYINI TEKRAR VE TEKRAR YAŞIYORUZ.

    HALK OLARAK BİZ NE YAPALIM? ELİMİZDEMİ? GİBİ GÖRÜŞLERİ DE SEVMİYORUM ÇÜNKÜ ANAYASA DEMOKRASİ CUMHURİYET TANIMI HALA KAFAMIZDA YERLEŞMEDİ. YERLEŞTİRMEDİLER. YADA BİZ ALGILAYAMADIK. HER KONUDA IRK AYRIMI YAPILDI SESİMİZİ ÇIKARMADIK. HERKES KENDİ TARAFINI BESLEDİ BİZDE KENDİ TARAFIMIZA DESTEK BEKLEMEK VE DESTEK SAĞLATTIRMAK YERİNE TARAF DEĞİŞTİRDİK. AMACIMIZA ODAKLANIP BİRŞEYLER YAPMAK YERİNE SADECE BEKLEDİK. ŞEHİT HABERLERİNİ ALDIĞIMIZDA MORALİMİZ BOZULUP SADECE KINADIK. YARIN BUNUDA UNUTUCAĞIZ. ÇÜNKÜ ÇÇÖZÜM ÜRETMİYORUZ.

    BABAMIN BİR DEYİŞİ VARDI. "ÇİNGENE GİBİ OLUYORUZ" EVET ÇİNGENE GİBİ OLUYORUZ. SADECE GÜNÜMÜZÜ DÜŞÜNÜP YARIN İÇİN PLAN YAPMADAN YAŞIYORUZ. SADECE GÜNÜ KURTARIYORUZ

    YanıtlaSil
  6. @adsız (ortalama zekaya sahip olan)
    "bu duruma geldiysek senin gibi eziklerin hainliginden, birlik olmayaisindan geldi."diyip birlik çağrısı yapıp ve ardandan hala "siz biz" diye konuşuyorsan; kusura bakma kardeş zaten zekan ortalama bile değilmiş.Dahası münasebete girecek bi'zekan yok.Bu gerçeği oy pusulasının altına not etmişlerdi okumadın mı yoksa?

    @Diğer insanlar, eminim ki o şehitler bu vatanı sizin gibi insanlara bıraktığı için birazcık da olsa huzurludur.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. zeka cok göreceli bir sey canim kardesim, bilhassa oyunu attigin partiyle ölcülmüyor. umarim gelecekte daha fazla hosgörü sahibi bir insan olursun. hosgörüsüzlügünü ve seninle ayni fikirde olmayan insanlari hor görmeni yetenegini ilk defa blogunda ben dile getirmedim. umut ediyorum ki bu konuda biraz daha hassas ve duyarli olursun...

    YanıtlaSil
  8. Ben, başbakanının, cumhuriyeti baltalamaya çalıştığı* bi ülkede hiç bir -lık göstermem. Ne insanlık, ne duyarlılık, ne hassaslık... Göstersem göstersem adilik gösteririm; ee ne demişler, nası davranırsan öyle karşılık bulursun.

    İnsanlar benle aynı görüşte olmayabilir.Ama bu cumhuriyeti tehlikeye sokan insanlarsa, yeteneğimi son zerresine kadar kullanırım.

    *ben söylemiyorum, dünya medyasına bak. Zaman'dan başka gazete okursan belki dediğimi anlarsın. The Guardian, Times, Routers etc.

    YanıtlaSil
  9. niye böyle bir tepki veriyorsun anlamis degilim? ne gecti basindan? sana ne yaptilarda icinde böyle büyük bir nefret besliyorsun? nasil davrandilar sana? zindanlarda hapishanelerde mi yattin ki sikayet ediyorsun? sirf senin düsüncendeki insanlar basta olmadigi icin mi bu nefret yoksa?

    yabanci gazetelerde türkiye ile alakali yazan yazarlarin cogu türkiye'den. bana zeka ayari vermeye calisiyorsun, dünya medyasinda yayimlanan makaleleri argüman olarak sunuyorsun. gercekten cok komiksin. elin sikiyle gerdege girilmez kardesim. dünya basini türkiye hakkinda bir sey yazmissa bu yüzde yüz gercegi yansitir, evet haklisin...

    herneyse, ben fazla derine inmek istemiyorum. ben senin yazdigin mesajina tepkimi gösterdim. hosuna gider gitmez beni ilgilendirmez. ben sadece düsüncelerimi dile getirmek istedim. ama tekrarliyorum: senin hosuna gitmedigi icin düsüncelerimi saklayacak degilim.

    berkeley'den selamlar ;-)

    YanıtlaSil
  10. heh anlaşıldı şimdi :) Ben de diyorum bi'insan nası bu kadar sağır kör olur.

    Börkli'ye Uruguay'dan selamlar ;-)

    Not: İleri demokrasi gereği düşüncelerini yazdığın sonraki yorum benim tarafımdan hoşuma gitmezse silinecektir.Zira ülkemizde bu şekilde işlemektedir düşünce özgürlüğü.Eeh, madem ki destekliyosun ileri demokrasiyi, desteklediğin yolla yargılanman gerekli arkadaşım.

    Bkz: AKP hukuk politikası.
    Bunu mu demek istediniz? Hoşuna gitmezse hapse at, porno çamuru at, sustur, TMSF el koysun.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

çıkar bakalım ağzındaki "şeyi" :