11 Eylül 2013 Çarşamba

Sıkkın zamanlar

İyi geceler blog,

Biraz tatsızım. Hala tam olarak enerjimi toplayamadım tatil sonrası. Sana söylemeyi de unuttum. Gözümde, sağ gözümde enteresan bir hastalık oluştu geçen hafta sonu. Görme yetisini %70 kaybetti. Dışarıdan bakıldığında bir sorun yok gibi gözüküyor. Fakat aslında görmüyor. Zaten gözlerim 4.75 bozuk olduğu için ve bu hastalıktan dolayı lens de takamadığım için sağ gözüm tamamen görmüyor aslında. Doktora gidiyorum sürekli. Bu cuma gene randevum var. Sürekli takipteyiz. Fakat doktor zor geçecek bir şey olduğunu ve sabretmem gerektiğini, kalıcı olmaması için elimizden geleni yapacaklarını söyledi.

                                         Kornea tabakam boyanıp bakıldığında ki görüntü böyle oluyor.

Bu hayatımı ciddi biçimde etkiledi. Sürekli olarak baş ağrısı var. Mesafeleri ayarlayamıyorum. Bardağı tezgaha pat diye vuruyorum. Tutacağım şey daha uzakta duruyor aslında ama ben tutacakmış gibi uzanıyorum. Araba süremiyorum. Gün ışığı çok rahatsız ediyor. Evden de çıkamıyorum. Şu an bu blogu da nası yazdığımı görme. Ağlarsın.

Evde sürekli olduğum için yapacak bir şey de yok. Eve alarm takıldı. Hırsız ve yangına karşı. Günlerdir ustalar onla uğraşıyodu ben de görebildiğim kadar yardım ettim onlara. Bugün yatak başlığı yaptırmak için mobilyacılar sitesine gittik annemle. Ama ben baş ağrısından duramadım. Sonunda hallettik cuma günü geliyor. Odamı çok değiştirdim. Dünyaları attım resmen. Ne kadar az eşya o kadar rahat hayat mantığı oluştu bende. Ivır zıvır ne varsa atıyorum.

Telefonumun da hafıza kartı bozuldu. Hasarlı diye uyarı veriyor. Eskiye dair ne kadar fotoğraf video varsa gitti. Mezuniyetim, tatiller, anılar...Kurtarmak için çabaladım ama gözüm ona da engel oluyor. Bilgisayar ekranı gözümü acıtıyor. Üzüldüm çok ama belki de olması gerekiyordu dedim kendi kendime öyle avuttum kendimi.

İşte öyle blog. Kendimi çok iyi hissetmiyorum bu ara. Master başvuruları ve görüşmelere de gidemiyorum. Bıraktım her şeyi. Olursa olur olmazsa çay demleriz mantığındayım artık.

Ben biraz daha yatayım. Yoksa baş ağrısından bayılıcam.

İyi geceler blog.

31 yorum:

  1. yaaa şaka deeee://
    geçmiş olsun canım yaaa
    yorma o zaman gözünü delü
    ben gelip okuyayım sana ekrandakileri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaka değil maalesef :( Birazdan doktora gidecem. Bakalım noolmuş :( Gel gel oku bana ekrandakileri. :)

      Sil
  2. Bi adam başına gelenlere çok üzüldüm. Umarım en kısa zamanda geçer gözündeki sorun. Kendine iyi bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yavru. Ben de ummaktan başka bir şey yapamıyorum :(

      Sil
  3. Geçmiş olsun, umarım bir an önce düzelirsin..
    Hafıza kartını bir foroğrafçıya götür.
    Kart formatlanmadığı sürece silinmiş verileri bile kurtarabiliyorlar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafçıya götüremem çünkü içerisindeki fotoğraflar baya xxx :) Çalıp çalmayacaklarını bilemem :/

      Sil
  4. Evet evet. Onları geri getiren çok başarılı programlar var sakın atma kartı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atmadım kartı da kurtarmaya çalıştım bazı şeyleri :)

      Sil
  5. gözlük derecemiz aynı sayılırmış, ama ½70 büyük bi oran büyük geçmiş olsun umarım doktorun dediği süreç kısalır da bi an evvel hayat kaliten artar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufff işte bu. Halimden anlayan birinin söylediği kelime öbeği... Hayat kalitesi. Bunu sadece yaşayanlar biri :)

      Sil
  6. Umarım en kısa sürede gözün düzelir :))

    YanıtlaSil
  7. şekerim,
    çok geçmiş olsun çok üzüldüm ya. 70 cok büyük bi oran.
    gözlükle falan idare edemiyo musun peki? lens de takamıyomussun.
    askere gitmedeigine de sevindim ne yalan soyliyim, ne kadar gec o kadar iyi. ya da bilemedim bi an once aradan cıksa mı iyi.
    çok dikkat et kendine. mucx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şekerim.
      Vallaha balım gözlük de taksam teki görmediği için baya sıkıntılı bi görüşe sahip oluyorum. Askerlik için de kafa patlatamicam şimdi :)

      Sil
  8. Moralini yuksek tut... Yeni duruma gore hayatinda duzenlemelere gitmen cok sevindirici. Bu adaptasyon, sana gerekli morali de saglayacak. Eminim. Moral de iyilesmeyi getirir beraberinde. Cok gecmis olsun.

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle geçmiş olsun, umarım sağlığına kavuşursun.
    Benim nacizane hatırlatmak istediğim birşey var, bir önceki yazında HIV testi, korunma gibi konulardan bahsetmişsin. Doktorlar tabiki en iyisini bilirler ama şunu hatırlatmak istiyorum; Cinsel yolla bulaşan bazı hastalıklarda -klamidya gibi- mikropların göze zarar verme olasılığı var, bunu unutmamak lazım.
    Mutlu haberlerini duyma ümidiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktoruma bu konuda güveniyorum :/ Kaldı ki direkt olarak gözle temas olmadı, testler de negatif. Yani düşük bir ihtimal :)

      Sil
  10. Ona sarılmayı, gece uyumayı özlüyor musun? Yoksa bi şekilde herkesle uyunabiliyo mu? Eski sevgilimi özledim. Bendeki bu istek, özlem ne zaman geçicek=(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesle bi'şekilde uyursun. Hatta seni çoook önemli hissettirecekler çıkacaktır. Onlarla da uyursun. Huzurlusundur da ama gene de aklından gitmez hiç. Böyle olması gerekiyormuş diyorum. :) Sen ne zamandır ayrısın?

      Sil
    2. 10 ay oldu. denedim bikaç kez, uyunuyo uyunmasına da kimse ne onun gibi sarılıyo, ne öpüyo, ne kokluyo, ne de ben onun yanında oldugum gibi hissediyorum. sevgili yapmayı da denedim. belki çok erkendi olmadı, daha vakti vardı. ama sanki onun yeri bi başka be! başkanın ötesinde sanki o başka ve hep onu isticem gibi geliyo.

      Sil
    3. Takılı kalmak dedikleri bu işte. Zamanla azalacak. Yeri hep ayrı olacak ama sen de kendi hayatına bakacaksın. Örnekler bunu gösteriyor.

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun. Umarım ki kalıcı bir durum değildir ve en kısa sürede düzelir.

    YanıtlaSil
  12. geçmiş olsun tatlım :( göz ne kadar önemli, şimdi sen yazınca bir kez daha anladım. Hayat ne acımasız bazen değil mi?

    Bu arada benim de üniversite yıllarımın tüm fotoları bir anda silinip gitti. Açıkçası o an üzüldüm ama şimdi gitmesi gerekiyordu zaten, sil baştan yaptım gibi düşünüyorum. Hayata reset atamak gibi oluyor bu iş. Sanki iyi oluyor gibi ya bakalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanırım ben de onu bir tadıcam. Resetlendi :)

      Sil
  13. Geçmiş olsun umarım daha da kötüye gitmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzeldim yavru düzeldim. İyiyim şimdi :)

      Sil
  14. özledim seni...
    nası olur deme.
    ben de bilmiyorum.
    şekerin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi şekersin sen bi'bahsetsene bana kendinden :)

      Sil
  15. Askerde olduğum için zamanın da takip edemiyorum Blogları haliyle o yüzden geçte olsa geçmiş olsun yorumlara bakılırsa geçmişte :)

    Kart olayına gelince ki sen o yolları denemissindir kesin format atilsa bile Bilgileri geri getiren Programlar var

    YanıtlaSil

çıkar bakalım ağzındaki "şeyi" :